Don Gabriele Amorth: PIO ATYA – MIKÉNT ÉN ISMERTEM

 PIO ATYA 
MIKÉNT ÉN ISMERTEM
IHTYS Kiadó, 2010
(136 oldal, 13x20 cm, 8 oldal színes illusztráció – ISBN: 978-606-92671-1-0)„Magyarország egy olyan kalitka, amelyből egyszer még egy gyönyörű madár fog kirepülni. Sok szenvedés vár még rájuk, de egész Európában páratlan dicsőségben lesz részük. Irigylem a magyarokat, mert általuk nagy boldogság árad majd az emberiségre. Kevés nemzetnek van olyan nagy hatalmú őrangyala, mint a magyaroknak, és bizony helyes lenne erősebben kérniük hathatós oltalmát országukra!”  (Pio atya)

Szent Pietrelcinai Pio atya (1887–1968) a huszadik század és talán minden idők egyik legnagyobb és legkülönösebb szentje. Már gyerekkorától  túláradtak körülötte a rendkívüli események: látomások, lélekbelátások, csodás gyógyulások, ördögi zaklatások, bilokációk, nem beszélve az ötven éven keresztül haláláig viselt stigmákról. Pio atyát 2008-ban exhumálták és azóta a zarándokok milliói láthatják – lásd ezen a borítón –  a San Giovanni Rotondó-i Szent Pio-bazilika kriptájában elhelyezett kristálykoporsóban.
Don Gabriele Amorth (1925), Róma ördögűzője, lelki gyermeke volt Pio atyának huszonhat éven keresztül. Jelen könyve a nagy szent rövid élettörténetét állítja elénk, bőven utalva személyes találkozásaikra, saját vagy a kortársak emlékeire, levelezéseire, nem mellőzve azokat a fájdalmas  és szégyenteljes üldöztetéseket sem, amelyeket Pio atyának el kellett szenvednie bizonyos sötét erők részéről.